2. februar - 13. mai 2018

Aurora Passeros arbeider i vevd og farget nylon kan oppleves som monumentale installasjoner i sjiktet mellom skulptur og maleri der hun undersøker motsetninger og balanse mellom materiale, rom, form og innhold.

Til utstillingen i Vigeland-museet vil Passero presentere nye stedsspesifikke installasjoner der møtet mellom hennes egne og Vigelands arbeider vil fungere som utgangspunkt. Gjennom formale og materielle komposisjoner undersøkes potensielle spenninger som kan oppstå, som for eksempel mellom det fragile og monumentale, det abstrakte og figurative.

Ved å blande klassisk håndverk og maleritradisjon med populær- og undergrunnskultur, etnologi og kunsthistorie ønsker Passero å endre oppfatninger og hierarki mellom forskjellige kunstneriske sjangre.

Aurora Passero (1984) bor og jobber i Oslo, Norge. Hun har studert ved Kunsthøgskolen i Oslo og Glasgow School of Art. Siste utstillinger inkluderer Affections, Kunstnernes Hus, Oslo; Channel Units, Galleri Haaken, Oslo; Hengende Hager, Grenland Kunsthall, Porsgrunn; NN-A, NN-A, NN-A, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo;  Europe, Europe, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo; Young Techno, La Confection Ideale, Tourcoing; Tusen Tråder, Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer; Club Suite, Negativa Moderna, Archer, Florida; Untitled Art Fair, Miami; Norsk Skulpturbiennale 2013, Vigeland-museet, Oslo; 24 Spaces/1857, Malmö Konsthall, Malmö; I Tråd Med Tiden, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg og Ivory Tactics, Kunstnerforbundet, Oslo.

MG 0137