18. januar – 10. februar 2013


Velkommen til FINISSAGE søndag 10. februar kl. 13-15.
Mer informasjon om arrangementet finner du her.

Utstillingen arrangeres i forbindelse med en stor mønstring av smykkekunst i Oslo i januar 2013. Den norske "smykke-ingeniøren" Sigurd Bronger har initiert prosjektet, og invitert anerkjente internasjonale kunstnere til å ta del i utstillingen. 

Åtte kunstnere deltar i utstillingen, fire fra smykkekunstscenen i Oslo og fire fra scenen i München, fire kvinner og fire menn: Sigurd Bronger (NO), Norman Weber (DE), Lisa Walker (NZ/DE), Reinhold Ziegler (NO), Stefan Heuser (DE), Runa Vethal Stølen (NO), Eunmi Chun (KR/DE), Ingeborg Resell Elieson (NO). 

Formålet med prosjektet er først og fremst å vise internasjonal smykkekunst i Norge, noe man sjelden ser her. For det andre er det et ønske at prosjektet skal bidra til diskursen om hvor smykkekunst vil bevege seg i fremtiden. 

Tittelen "Aftermath" er inspirert fra gjennombruddsalbumet til The Rolling Stones fra 1966. Ordet "Aftermath" kommer opprinnelig fra jordbruket og betegner bondens andre innhøsting. Det brukes også om det som kommer etter en uønsket hendelse, som feks en krig eller en bombe. I dette prosjektet brukes ordet i betydningen: Det som kommer etter det som har vært.

Utstillingen vil senere bli vist på Museum Villa Stuck i München under smykkemønstringen Schmuck i mars 2013.

I forbindelse med utstillingen produseres det en katalog med presentasjon av, og intervju med, alle kunstnerne. Intervjuene er gjort av redaktør for Kunstforum og Norwegian Crafts, André Gali. Katalogen vil bli publisert av det anerkjente tyske forlaget Arnolsche Art Publishers.
© Vigeland-museet / Nobels gate 32 / N-0268 Oslo / tel. +47 23 49 37 00 / postmottak.vigeland <at> kul.oslo.kommune.no


Webdesign ©2016-17 Web Norge